Jenny Fuxe - KBT

Att gå i terapi

Det finns många anledningar till att vi mår psykiskt dåligt. Det kan handla om sviktande självkänsla, oro, stress på arbetet, ångest, utebliven livsglädje eller problem i dina relationer. Kanske har du drabbats av en kris som gör det svårt att hantera vardagen och som gör att du behöver hjälp med att förstå och komma vidare.

KBT

Kognitiv Beteendeterapi, är en terapiform som strukturerat och målinriktat tittar på det som är problemet här och nu. Tankar, känslor och beteenden påverkar varandra och kan förklara mycket varför vi mår dåligt. Men på samma sätt kan vi påverka dem så att vi kan må bra igen. I KBT är vi mer intresserade av problemlösning än orsakerna. Detta utesluter dock inte att man försöker få en förståelse för vilket bagage som kan påverka oss i nuet.

Kognitiv Beteendeterapi
Jenny Fuxe

Om mig

Jag är utbildad KBT- terapeut, kognitiv beteendeterapeut vid Centrum för kognitiv psykoterapi Stockholm - Sörmland. Jag har också en fil kand från Stockholms Universitet. För några år sedan startade jag min egen privata mottagning, KBT Vega, vid Odenplan i Stockholm. Jag är också verksam som individual -och parterapeut på Egil Linges mottagning på Sveavägen. Innan dess jobbade jag bl a som terapeut på Valsta vårdcentral nära Sigtuna med både ungdomar och vuxna.

Bakgrund

Innan jag påbörjade min terapeututbildning arbetade jag i TV-branschen, bla som redaktör på TV4 och SVT med program som Rapport Morgon, Go'kväll, Nyhetsmorgon, Malou Efter 10 och Vardagspuls, Mitt fokus har alltid varit på ämnen som psykologi,medicin, hälsa och relationer.

Patient

Bokning görs via receptionen. Om besöket skall bekostas av arbetsgivaren ber vi dig stämma av detta.