Stor Hälsokontroll

Stockholm Medical Office rekommenderar att alla utför en årlig hälsokontroll.

Vi har blivit kända för att ända sedan vår start 1989 vara mottagningen som utför ''den riktiga hälsokontrollen''. Det är särskilt roligt eftersom det är ni patienter som döpt den till detta!

Pris: 2500:-
Tidsåtgång: 30-40 min

Hälsokontroll

Innehåll

 • Vilo-EKG
 • Blodtrycksmätning i relativ vila
 • Syntest på lång och nära håll
 • Audiogram – hörseltest
 • PEF-mätning/minispirometri
 • Uträkning av BMI och midjemått
 • Urinprov avseende protein och glukos
 • Avföringsprov erbjuds till personer över 40 år.
 • Blodprov av:
 • Blodvärde
 • Röda & vita blodkroppar
 • Blodplättar
 • Snabbsänka
 • Njurvärde
 • Järnvärde
 • Levervärde
 • Urinsyra
 • Blodsocker
 • Blodfetter
 • Gott & ont kolesterol
 • Vitamin B12 (Personer över 40 år)
 • TSH (Sköldkörtelprov kvinnor över 40 år)
 • PSA (Prostataprov män över 40 år)
 • HBA1C (Långtidsblodsocker vid BMI över 30)

Så fungerar vår hälsokontroll

Hälsokontrollen utförs av en sjuksköterska och följs upp genom ett besök hos läkare.
 • 1.

  Boka tid

  För att boka in en hälsokontroll så kan du antingen ringa till oss eller skicka ett email.
  Tel: 08 -545 816 70
  info@stockholmmedicaloffice.se

  Boka tid
 • 2.

  Provtagning med sjuksköterska

  På ditt första besök träffar du en sjuksköterska och gör tester och tar blodprov. Tillsammans med sjuksköterskan bokar ni in en tid som passar dig för genomgång av provsvar med läkaren.

  Läs mer
 • 3.

  Genomgång av provsvar med läkare

  I hälsokontrollen ingår ett läkarbesök där ni tillsammans går igenom provsvaren. Under läkarbesöket finns tid för frågor. Hälsokontrollen avslutas med att en kopia av provsvaren erhålles.

  Läs mer

Extra prover

Vår hälsokontroll är utvecklad av oss under 30 år i branschen med målsättning att finna avvikelser som kan leda till att finna eventuella brister och sjukdomar. Följande prover nedan kan vid önskemål ändå tilläggas till hälsokontrollen utan att avvakta avvikelser på hälsokontrollen.
icon3

Cancer

Cancermarkörer

Pris: 795kr

Om CA-125, Ca-19-9 och CEA

 

CA-125 har blivit som en tumörmarkör eller biomarkör. En förhöjd nivå i blodet kan tyda på ovarialcancer. Ovarialcancer är ett samlingsnamn för elakartade tumörer som utgår från äggstockarna eller dess närliggande strukturer.

 

En förhöjd nivå av CA-19-9 kan tyda på en tumör vid kolon-rektum och ventrikel.

 

CEA anses vara en bra markör på cancer i tjocktarmen. Alla cancerpatienter har dock inte ökat CEA, utan detta är individuellt.  För de patienter med förhöjning  är CEA en bra markör för uppföljning av behandling.

 

OBS! En cancermarkör är aldrig en garanti för att upptäcka cancer utan skall ses som komplement till övriga undersökningar.

CA 15-3 (Bröstcancer)

Pris: 295kr

 

Cancerantigen 15-3 (CA 15-3) är ett protein som produceras av normala bröstceller. Hos många personer med en cancertumör i bröstet finns ofta en ökad produktion av CA 15-3.

 

OBS! En cancermarkör är aldrig en garanti för att upptäcka cancer utan skall ses som komplement till övriga undersökningar.

PSA

Pris: 295kr

 

Om PSA

Prostataspecifikt antigen (PSA) är ett protein som produceras främst av celler i prostata, en liten körtel som omger urinröret hos män och producerar en vätska. Detta test mäter mängden PSA i blodet.

 

OBS! Vi tillhandahåller innan provtagning enligt riktlinjer från Socialstyrelsen en skrift om för- och nackdelar med att kontrollera sitt PSA.

PSA fritt/total/kvot

Pris: 445kr

 

Om PSA

Prostataspecifikt antigen (PSA) är ett protein som produceras främst av celler i prostata, en liten körtel som omger urinröret hos män och producerar en vätska. Detta test mäter mängden PSA i blodet.

 

Kvoten kan hjälpa till och ge en vägledning till om ett högt PSA-värde är orsakat av en cancer eller av en godartad prostataförstoring. Ju högre PSA-kvoten är desto högre är chansen att det är godartat och inte cancer.

 

OBS! Vi tillhandahåller innan provtagning enligt riktlinjer från Socialstyrelsen en skrift om för- och nackdelar med att kontrollera sitt PSA.

icon6

Hormoner

Progesteron

Pris: 295kr

Om Progesteron

Progesteron är ett endogent steroid- och progestogen könshormon som är involverat i menstruationscykeln, graviditeten och embryogenesen hos människor. Det hör till en grupp steroidhormoner som kallas progestogener, och är den största progestogenen i kroppen. Progesteron har en rad viktiga funktioner i kroppen. Det är också en viktig metabolisk mellanprodukt vid produktion av andra endogena steroider, inklusive könshormoner och kortikosteroider, och spelar en viktig roll i hjärnfunktionen som neurosteroid.

Östradiol

Pris: 295kr

Om Östradiol

Östradiol är ett östrogensteroidhormon och är det främsta kvinnliga könshormonet. Det är inblandat i reglering av östrogen och kvinnliga menstruella reproduktionscykler. Östradiol är ansvarig för utvecklingen av kvinnliga sekundära sexuella egenskaper som bröst, utbredning av höfterna och ett feminint mönster av fettfördelning hos kvinnor och är viktigt för utveckling och underhåll av kvinnliga reproduktionsvävnader såsom bröstkörtlar, livmoder, och vagina under pubertet, vuxen ålder och graviditet.  Det har också viktiga effekter i många andra vävnader, inklusive ben, fett, hud, lever och hjärnan.

icon1

Lever & njurar

Calcium

Pris: 245kr

Om Calcium (Kalcium)

 

Kalcium är en livsnödvändig mineral som ingår i skelett, tänder och nervfunktion. Det hjälper även till vid blodkoagulering. Den största delen av kalcium i kroppen lagras i tänderna och skelettet.

 

Testet visar kalciumnivån i blodet, som normalt är strikt reglerat. Avvikelser innebär att kalciumnivåerna är antingen för låga eller för höga. Symtom för en låg kalciumnivå kan vara stickningar i fingrarna, muskelspasmer och ryckningar. Höga kalciumvärden kan bero på aptit- och energilöshet, illamående eller förstoppning.

 

Detta blodprov hjälper till diagnostisera sjukdomar som påverkar ben, hjärta, nerver, njurar och andra organ.

Kalium

Pris: 195kr

Natrium

Pris: 195kr

Alkalisk fosfatas (ALP)

Pris: 195kr

Bilirubin

Pris: 195kr

Gamma-glutamyltransferas (GT)

Pris: 195kr

icon9

Allergi

Glutenintolerans

Pris: 895kr

Om Glutenintolerans

 

Glutenintolerans innebär att du inte tål proteinet gluten som finns bland annat i vete, råg och korn. Gluten gör att tunntarmen blir inflammerad och inte kan ta upp näring som den ska. De vanligaste symtomen vid obehandlad glutenintolerans är diarré, gaser i magen, trötthet och att gå ner i vikt, men symtomen kan variera mycket. Glutenintolerans varar hela livet, men besvären går oftast över när du äter mat utan gluten.

Laktosintolerans

Pris: 895kr

Om Laktosintolerans

 

När man har laktosintolerans har man en minskad förmåga att ta upp laktos det vill säga mjölksocker från maten. Det beror på att tarmslemhinnan har en lägre nivå av ett enzym, laktas, som krävs för att mjölksockret ska kunna sönderdelas och tas upp av tunntarmen. Med en sänkt nivå av laktas kommer mjölksockret istället att hamna i tjocktarmen och där brytas ned av bakterier, vilket kan ge upphov till smärtor, diarréer och gasbildning.

Gräspollenallergi

Pris: 895kr

 • IgE Gräs Mix

Trädpollenallergi

Pris: 895kr

 • IgE Träd Mix

Matallergi

Pris: 2195kr

 • IgE Jordnöt
 • IgE Komjölk
 • IgE Äggvita
 • IgE Sojaböna
 • IgE Vete

Pälsallergi

Pris: 1595kr

 • IgE Gåsfjäder
 • IgE Hund
 • IgE Häst
 • IgE katt

Jordnötsallergi

Pris: 295kr

 • IgE Jordnöt

Mandelallergi

Pris: 295kr

 • IgE Mandel
icon4

Vitaminer & Mineraler

D vitamin

Pris: 495kr

Om D-vitamin

 

D-vitaminbrist är vanligt i Sverige under vinterhalvåret. Detta kan leda till att man känner sig nedstämd och trött. Brist kan också uppkomma av begränsad solexponering samt dålig kost.

 

D-vitamin är en grupp av fettlösliga steroider som är nödvändiga för att bibehålla normala nivåer av kalcium, magnesium och fosfat. Hos människor är de viktigaste föreningarna i denna grupp vitamin D som förekommer i två fysiologiska former: vitamin (kolekalciferol) och vitamin (ergokalciferol). Båda formerna kan intas av kost eller kosttillskott. Endast ett fåtal livsmedel innehåller däremot D-vitamin naturligt. Vitamin finns främst i animaliska produkter såsom fisk, mjölk, smör, och ägg, medan den främsta vegetabiliska kostkällan är i form av berikade produkter. finns även naturligt hos växter och svampar. Kolekalciferol är det föredragna substratet då det har visat sig vara mer effektivt än ergokalciferol.

 

D-vitaminens huvudsakliga naturliga källa är omvandlingen av kolekalciferol i levern genom en kaskadreaktion som är beroende av solens UVB-strålar. I kroppen hydroxyleras kalciferolerna till metaboliter, som sedan mäts för att avgöra D-vitaminnivån. Dessa syntetiseras slutligen till kalcitriol, som är den aktiva formen av D-vitamin. Den endogena produktionen beror på kroppens melaninhalt samt solens intensitet.

 

Om du skulle vilja ta reda på om ditt värde ligger inom referensintervallet för vitaminet kan du ta detta testet.

Vitamin B12

Pris: 225kr

Om Vitamin B12

 

Vitamin B12, även kallad kobalamin, är viktigt för nervsystemets funktion och bildandet av blodkroppar. Brist på vitaminet kan leda till trötthet, sämre reflexer, i värsta fall även megaloblastisk anemi (makrotär blodbrist).

 

Vitamin B12 är en vattenlöslig vitamin som ingår i människokroppens cellmetabolism och DNA-syntesen. Brist kan därför uttrycka sig på samtliga organ i kroppen.

 

Kroppen kan själv inte producera vitaminet, utan måste få i sig det via kosten. Vissa bakterier i tjocktarmen kan förvisso syntetisera B12, dock sker näringsupptaget endast i tunntarmen vilket innebär att animaliska livsmedel som kött, ägg och mjölk är den enda naturliga kostkällan för vitaminet. Vegetarianer bör således komplettera med tillskott, alternativt inkludera berikade produkter i kosten.

 

Detta testet passar dig som vill du vill undersöka om du har en tillräcklig nivå av vitaminet, eller för att se vilken effekt kosten har på dina värden.

Zink

Pris: 295kr

Om Zink

 

Zink är en mineral som ingår i kroppens hundratals enzymer. Mineralen är viktig för immunsystemet och därför kan brist leda till dåligt immunförsvar. Andra förekommande bristsymtom är hudproblem och försämrat smaksinne.

 

Zink finns framförallt i kött, men även i fullkorn och vissa nötter och frön. Värt att nämna är att många växter även innehåller fytater som har en hämmande verkan på zinkupptaget.

 

För att få reda på om kosten ger någon effekt på din zinknivå eller om du känner symtom och misstänker zinkbrist kan du ta detta testet.

Magnesium

Pris: 195kr

Om Magnesium

 

Magnesium är en mineral där den fysiologiska funktionen är en del av proteinproduktionen, kalciumomsättningen, och nervsystemet.

 

Muskelkramp, sömnsvårigheter, högt blodtryck, sötsug eller ångest kan tyda på magnesiumbrist. Mineralen finns framförallt i baljväxter, men även i fullkornsprodukter och kött.

 

Detta test passar dig som vill ta reda på om du lider av brist eller vill undersöka om dina värden har ökat efter en kostomläggning.

Homocystein

Pris: 295kr

Om Homocystein

Homocystein testas för att avgöra om du har ökad risk för hjärtinfarkt, stroke eller för att diagnostisera en sällsynt ärftlig sjukdom.

icon5

Hjärt- och kärlsjukdom

Apolipoprotein A1/B/Kvot

Pris: 195kr

Om Apolipoprotein

 

Detta test görs för att bedöma eventuella risken för hjärt- och kärlsjukdomar.

BNP

Pris: 495kr

Om BNP

 

BNP är ett hormon som frisätts naturligt från hjärtat när det belastas och tänjs, till exempel vid hjärtsvikt. När man har hjärtsvikt går BNP-halterna upp och blir högre än normalt. Ett förhöjt BNP följs ofta upp av läkare med fler prover.

icon8

Sköldkörtel

TSH

Pris: 125kr

Om TSH

Ett TSH-test är ett blodprov som mäter detta hormon. Sköldkörteln är en liten, fjärilsformad körtel nära din hals. Din sköldkörtel gör hormoner som reglerar hur din kropp använder energi. Det spelar också en viktig roll för att reglera din vikt, kroppstemperatur, muskelstyrka och till och med ditt humör. När sköldkörtelnivåer i kroppen är låga, gör hypofysen mer TSH. När sköldkörtelnivåerna är höga gör hypofysen mindre TSH. TSH-nivåer som är för höga eller för låga kan indikera att din sköldkörtel fungerar inte korrekt.

T3

Pris: 125kr

 

Om T3

 

Ett T3-test görs normalt om man misstänker ett problem med sin sköldkörtel.

Symtom:

svaghet och trötthet
svårt att sova
ökad känslighet mot värme eller kyla
viktminskning eller vinst
torr eller puffig hud
torra, irriterade, puffiga eller utbuktande ögon
håravfall
handskakningar
ökad hjärtrytm

T4

Pris: 125kr

Om T4

Ett T4-test görs vid misstanke om ett fel på sköldkörtel hjälper att avgöra vilken typ av problem som påverkar din sköldkörtel.

Symtom:

ögonproblem, som torrhet, irritation, puffiness och bulging
hudens torrhet eller hudpuffhet
håravfall
handskakningar
förändringar i hjärtfrekvensen
förändringar i blodtrycket

TPOak

Pris: 395kr

icon6

Övriga prover

HIV

Pris: 295kr

Om HIV

Hiv är ett virus som kan överföras mellan människor. Du får en hivinfektion om du blir smittad av viruset. Aids är ett sjukdomstillstånd som inte kan överföras men som inträffar när immunförsvaret är så försvagat av en hivinfektion att du kan få andra sjukdomar.

Kompletterande undersökningar – Blodtryck & EKG

Efter eventuella avvikelser gällande blodtryck eller EKG tillhandahåller vi kompletterande undersökningar och behandlingar som automatiskt kommer att erbjudas Dig vid Ditt återbesök och hälsoundersökning hos läkaren efter utförd hälsokontroll.

24-timmars blodtrycksmätning

Om undersökningen

För att doktorn skall kunna göra en korrekt bedömning om eventuell behandling, rätt rådgivning och kanske medicinering av ett avvikande blodtryck är det bra att följa patientens blodtryck under ett helt dygn. Erfarenheten säger att blodtrycket man har vid en undersökning på läkarmottagningen ofta inte överensstämmer med det man t.ex. har hemma i TV-soffan eller då man ligger och sover.

 

Så här går det till:

 

1. Boka in en tid hos sjuksköterska som kopplar på apparaten.
(liten dator, stor som en telefon som sitter i midjebälte och en slang upp till en blodtrycksmanschett som under vissa förutbestämda intervall mäter blodtrycket under 24 timmar)

 

2. Komma tillbaka till mottagningen dagen efter och koppla bort apparaten. Sjuksköterskan skriver ut rapporten från apparaten i två exemplar, en till patienten och en till läkaren.

 

3. Gå igenom rapporten på ett återbesök i direkt anslutning eller bli uppringd av doktorn på av patienten lämplig tidpunkt för genomgång och gemensamt beslut om eventuella åtgärder och recept.

 

Totalpris inklusive lån av apparat och besöken hos sjuksköterska och läkare är då man gjort en hälsokontroll 500:- (normalpris 1.650:-)

24-timmars EKG

Om undersökningen

Ett modernt sätt att bevaka EKG under en längre period, i detta fall ett dygn, är att låna hem vår helt nya portabla utrustning. Apparaten är marknadens minsta och väger endast 50 gram.

 

Så här går det till:

 

1. Boka in en tid hos sjuksköterska som kopplar på apparaten.
(liten dator och elektroder som klistras på överkroppen. Uppkopplingen är helt osynlig för tredje man varför man med fördel kan ha denna påkopplad under dygnet vad man än skall företa sig. Viss försiktighet med apparaten bör man tänka på då den är mycket dyrbar)

 

2. Komma tillbaka till mottagningen dagen efter och koppla bort apparaten.

 

3. Läkaren går igenom rapporten i lugn och ro och återkopplar sedan till patienten via telefon eller vid återbesök som ingår.

 

Totalpris inklusive lån av apparat och besöken hos sjuksköterska och läkare är efter utförd hälsokontroll 500:- (normalpris 1.650:-)

Adress

Kommendörsgatan 44, 114 58 Stockholm, T-bana Karlaplan

Öppettider

Måndag - Torsdag 07.30 - 17.00 | Fredag 07.30 - 16.00

Kundtjänst

Har du någon fråga? Ring oss: 08-545 816 70

Kontakta oss via mail

Skicka oss ett email: info@stockholmmedicaloffice.se