Hälsokontroll för företag

Funderar ni på ert företag på att utföra hälsokontroller på de anställda? Vi har sedan år 1989 arbetat med hälsokontroller och är idag en av Stockholms största aktörer inom hälsovård. Vi erbjuder hälsokontroller till både större företag och enmansföretag.

Hälsokontrollen kan utföras på någon av våra mottagningar i Stockholm eller så kan vi utan extra kostnad komma till er arbetsplats med både sjuksköterska och doktor för att minimera frånvaron från arbetsplatsen för era anställda.

För att se vad hälsokontrollen innehåller kan du läsa mer här

Hälsokontroll för företag

Innehåll

I hälsokontrollen ingår det två besök. På det första besöket träffar patienten en sjuksköterska för blodprovstagning, EKG, lungkapacitet (PEF och spirometri), blodtryck, syntest, hörseltest, urinprov och vid en ålder över 40 så ingår även ett avföringsprov.

På vissa arbetsplatser kan det för arbetsgivaren vara intressant att göra en stressundersökning i samband med hälsoundersökningen där alla medarbetare får fylla i en stressblankett som sedan sammanställs och där resultaten anonymiseras för att sedan kunna ge arbetsgivaren en rapport.

Som ett tillägg går det även att lägga till vårt submaximala cykeltest där ett konditionstest för beräkning av Vo2max görs. Utöver detta så ingår det ett coachsamtal med vår hälsopedagog  om hur kondition och livsstil kan förbättras.

Upplägg

Hälsokontrollens upplägg går att göra på flera olika sätt. Ni som arbetsgivare kan antingen skicka in en personallista på de personer som skall kallas för hälsokontroll så bokar vi in tider som kallelser sedan skickas ut till de anställdas emailadresser eller folkbokföringsadresser.

Ni kan även välja att de anställda själva ringer/mailar in till vår växel för att boka in tider som passar den enskildes kalender. Vår växel har öppet 07.30-17.00 alla vardagar.

Om ni väljer det mobila teamet som utför hälsoundersökningar på er arbetsplats så bokas först en dag in där sjuksköterskan kommer till er arbetsplats för provtagning. Sedan bokas en dag in där en av våra läkare kommer till er arbetsplats för uppföljning och genomgång av provsvaren.

För att förenkla bokningsprocessen för de anställda kan vi sätta upp ett anpassat onlinebokningssystem.

Mobilt team

Vi har en fullt utrustad läkarbil som vid förfrågan kan komma till er arbetsplats för att utföra hälsokontrollen. Vid över 5 hälsokontroller kommer vi till er arbetsplats utan extra kostnad.

Vid över 20 hälsokontroller kan vi komma till er arbetsplats även om det ligger på en annan ort än Stockholm.

Kostnad

Priset per hälsokontroll är SEK 2500/anställd och i priset ingår sjuksköterskebesök, läkarbesök samt alla prover. Vi erbjuder även att bli medlem i vår företagshälsovård och därmed betala SEK 600 i abonnemangsavgift per anställd och år och då kostar hälsokontrollen istället SEK 1800. Med detta upplägg får ni SEK 100 i rabatt samt tillgång alla våra andra tjänster som vi erbjuder genom vår företagshälsovård.

Över 5 hälsokontroller är det kostnadsfritt att använda sig av vårt mobila team.

Vart vi finns

Vi finns på flera platser i Stockholm. Våra mottagningar ligger på följande platser:

 

Östermalm

Kommendörsgatan 44

114 58 Stockholm

 

Norra Djurgårdsstaden

Bobergsgatan 77

115 47 Stockholm

 

Hagastaden/Vasastaden

Sonja Kovalevskys Gata 5

113 65 Stockholm

Kontakt

För att boka in hälsokontroller eller om ni har några frågor kan ni ringa på 08-545 816 70 till vår växel som har öppet 07.30-17.00 varje vardag. Ni kan även skicka ett email till oss på info@stockholmmedicaloffice.se